Working.
Please stand by. Press Esc to hide.

For an optimal experience and so that all features and functions execute properly, please enable JavaScript to continue using this site. Otherwise, unexpected behavior will occur.

Account Registration

Registration is closed.

Entry Registration

Entry registration is closed.

Top

Rules

This competition is AHA sanctioned and open to any amateur homebrewer age 21 or older. All mailed entries must be **received** at the mailing location by the shipping deadline - please allow for shipping time. All entries will be picked up from drop-off locations the day of the drop-off deadline. All entries must be handcrafted products, containing ingredients available to the general public, and made using private equipment by hobbyist brewers (i.e., no use of commercial facilities or Brew on Premises operations, supplies, etc.). The competition organizers are not responsible for mis-categorized entries, mailed entries that are not received by the entry deadline, or entries that arrived damaged. The competition organizers reserve the right to combine styles for judging and to restructure awards as needed depending upon the quantity and quality of entries. Qualified judging of all entries is the primary goal of our event. Judges will evaluate and score each entry. The average of the scores will rank each entry in its category. Each flight will have at least one BJCP judge. Brewers are not limited to one entry in each category but may only enter each subcategory once. The competition committee reserves the right to combine overall style categories based on number of entries. All possible effort will be made to combine similar styles. All brews in combined categories will be judged according to the style they were originally entered in. The Best of Show judging will be determined by a Best of Show panel based on a second judging of the top winners. Bottles will not be returned to entrants.

-----------------------------------------

Cette compétition est sanctionnée par l'AHA et ouverte à tout brasseur amateur âgé de 21 ans ou plus. Toutes les inscriptions envoyées par la poste doivent être reçues aux points de chute avant la date limite maximale - veuillez prévoir un délai d'expédition. Toutes les inscriptions seront récupérées le jour de la date limite de dépôt. Toutes les inscriptions doivent être des produits artisanaux, contenant des ingrédients disponibles pour le grand public, et fabriquées à l'aide d'un équipement privé par des brasseurs amateurs (c'est-à-dire qu'il ne faut pas utiliser des installations ou des fournitures commerciales) Les organisateurs du concours ne sont pas responsables des inscriptions mal classées, des inscriptions envoyées par la poste qui ne sont pas reçues avant la date limite ou des inscriptions endommagées durant le transport. Les organisateurs du concours se réservent le droit de combiner les styles pour les séances d’évaluation et de restructurer les prix si nécessaire en fonction de la quantité et de la qualité des inscriptions. Le but premier l’événement est que chaque inscription soit évaluée par un juge qualifié BJCP. Les juges évalueront et noteront chaque inscription. La moyenne des scores permettra de classer chaque inscription dans sa catégorie. Chaque regroupement d’inscriptions sera évalué par au moins un juge BJCP. Les brasseurs ne sont pas limités à une entrée dans chaque catégorie mais ne peuvent s'inscrire qu'une seule fois dans chaque sous-catégorie. Le comité du concours se réserve le droit de combiner les catégories de style général en fonction du nombre d'inscriptions. Tous les efforts possibles seront faits pour combiner des styles similaires. Tous les brassins dans les catégories combinées seront jugés selon le style dans lequel ils ont été initialement inscrits. L’inscription Best of Show sera déterminée par un panel de juges lors d’une deuxième ronde d’évaluation des inscriptions gagnantes de chaque catégorie. Les bouteilles ne seront pas retournées aux participants.

Top

BJCP 2021 Judging Styles

If a style's name is hyperlinked, it has specific entry requirements. Select or tap on the name to view the subcategory's requirements.

1A American Light Lager1B American Lager1C Cream Ale
1D American Wheat Beer2A International Pale Lager2B International Amber Lager
2C International Dark Lager3A Czech Pale Lager3B Czech Premium Pale Lager
3C Czech Amber Lager3D Czech Dark Lager4A Munich Helles
4B Festbier4C Helles Bock5A German Leichtbier
5B Kölsch5C German Helles Exportbier5D German Pils
6A Märzen6B Rauchbier6C Dunkels Bock
7A Vienna Lager7B Altbier8A Munich Dunkel
8B Schwarzbier9A Doppelbock 9B Eisbock
9C Baltic Porter10A Weissbier10B Dunkels Weissbier
10C Weizenbock 11A Ordinary Bitter11B Best Bitter
11C Strong Bitter12A British Golden Ale12B Australian Sparkling Ale
12C English IPA13A Dark Mild13B British Brown Ale
13C English Porter14A Scottish Light14B Scottish Heavy
14C Scottish Export15A Irish Red Ale15B Irish Stout
15C Irish Extra Stout16A Sweet Stout16B Oatmeal Stout
16C Tropical Stout16D Foreign Extra Stout17A British Strong Ale
17A1 Burton Ale17B Old Ale17C Wee Heavy
17D English Barley Wine18A Blonde Ale18B American Pale Ale
19A American Amber Ale19B California Common19C American Brown Ale
20A American Porter20B American Stout20C Imperial Stout
21A American IPA21B Specialty IPA 21B1 Belgian IPA
21B2 Black IPA 21B3 Brown IPA 21B4 Red IPA
21B5 Rye IPA 21B6 White IPA 21B7 Brut IPA
21C Hazy IPA22A Double IPA22B American Strong Ale
22C American Barleywine22D Wheatwine23A Berliner Weisse
23B Flanders Red Ale23C Oud Bruin23D Lambic
23E Gueuze23F Fruit Lambic 23G Gose
24A Witbier24B Belgian Pale Ale24C Bière de Garde
25A Belgian Blond Ale25B Saison 25C Belgian Golden Strong Ale
26A Belgian Single26B Belgian Dubbel26C Belgian Tripel
26D Belgian Dark Strong Ale27A Historical Beer 27A1 Kellerbier
27A2 Kentucky Common27A3 Lichtenhainer27A4 London Brown Ale
27A5 Piwo Grodziskie27A6 Pre-Prohibition Lager27A7 Pre-Prohibition Porter
27A8 Roggenbier27A9 Sahti28A Brett Beer
28B Mixed Fermentation Sour Beer 28C Wild Specialty Beer 28D Straight Sour Beer
29A Fruit Beer 29B Fruit and Spice Beer 29C Specialty Fruit Beer
29D Grape Ale 30A Spice, Herb, or Vegetable Beer 30B Autumn Seasonal Beer
30C Winter Seasonal Beer 30D Specialty Spice Beer 31A Alternative Grain Beer
31B Alternative Sugar Beer 32A Classic Style Smoked Beer 32B Specialty Smoked Beer
33A Wood-Aged Beer 33B Specialty Wood-Aged Beer 34A Commercial Specialty Beer
34B Mixed-Style Beer 34C Experimental Beer LSX1 Dorada Pampeana
LSX2 IPA ArgentaLSX3 Italian Grape Ale LSX4 Catharina Sour
LSX5 New Zealand Pilsner  

Top

Number of Bottles Required Per Entry: 2

Judging Sessions and Dates

Sat AM Microbrasserie Kahnawake Brewing Company
Saturday 16 September, 2023 03:45, EDT

Sat PM Microbrasserie Kahnawake Brewing Company
Saturday 16 September, 2023 13:00, EDT

Sun AM Microbrasserie Kahnawake Brewing Company (depending on # of entries)
Sunday 17 September, 2023 09:00, EDT

Sun PM Microbrasserie Kahnawake Brewing Company (depending on # of entries)
Sunday 17 September, 2023 14:00, EDT

Top

Awards

The awards ceremony will be determinated later. Places will be awarded to 1st, 2nd, and 3rd place in each category/table. The 1st place entry in each category will advance to the Best of Show (BOS) round with a single, overall Best of Show beer selected. Additional prizes may be awarded to those winners present at the awards ceremony at the discretion of the competition organizers. Both score sheets and awards will be available for pick up that night after the ceremony concludes. Awards and score sheets not picked up will be mailed back to participants. Results will be posted to the competition web site after the ceremony concludes.

---------------------------------

La cérémonie de remise des prix sera déterminée ultérieurement. Des places seront attribuées aux 1re, 2e et 3e places dans chaque catégorie/table. La première place de chaque catégorie passera à l'étape du Best of Show (BOS) et une seule bière sera sélectionnée comme Best of Show. Des prix supplémentaires pourront être attribués aux gagnants présents à la cérémonie de remise des prix, à la discrétion des organisateurs de la compétition. Les feuilles de score et les prix pourront être retirés le soir même après la cérémonie. Les prix et les feuilles de score non retirés seront renvoyés par courrier aux participants. Les résultats seront publiés sur le site Web du concours après la fin de la cérémonie.

 

Top

Awards Ceremony

TBD
TBD

Top

Circuit Qualification

This competition is participating in the Canadian Homebrewer of the Year competition.  See https://www.breweroftheyear.com/ for more details.

---------------------------------

Ce concours participe à la compétition "Canadian Homebrewer of the Year".  Voir https://www.breweroftheyear.com/ pour plus de détails.

Top