Working.
Please stand by. Press Esc to hide.

For an optimal experience and so that all features and functions execute properly, please enable JavaScript to continue using this site. Otherwise, unexpected behavior will occur.

Thank you for your interest in the 2024 MontreAlers Ale and Lager Throwdown (M.A.L.T.) organized by MontreAlers , Microbrasserie Kahnawake Brewing Company.

You only need to register your information once and can return to this site to enter more brews or edit the brews you've entered. You can even pay your entry fees online if you wish.

Judge and Steward Registration is Open

If you have not registered and are willing to be a volunteer, please register.

If you have registered, log in and then choose Edit Account from the My Account menu indicated by the icon on the top menu.

Rules

This competition is AHA sanctioned and open to any amateur homebrewer age 18 or older. All mailed entries must be received at the mailing location by the shipping deadline - please allow for shipping time.

All entries will be picked up from drop-off locations the day of the drop-off deadline. All entries must be handcrafted products, containing ingredients available to the general public, and made using private equipment by hobbyist brewers (i.e., no use of commercial facilities or Brew on Premises operations, supplies, etc.).

The competition organizers are not responsible for miscategorized entries, mailed entries that are not received by the entry deadline, or entries that arrived damaged. The competition organizers reserve the right to combine styles for judging and to restructure awards as needed depending upon the quantity and quality of entries.

Qualified judging of all entries is the primary goal of our event. Judges will evaluate and score each entry. The average of the scores will rank each entry in its category. Each flight will have at least one BJCP judge. Brewers are not limited to one entry in each category but may only enter each subcategory once. The competition committee reserves the right to combine overall style categories based on number of entries. All possible effort will be made to combine similar styles. All brews in combined categories will be judged according to the style they were originally entered in.

The Best of Show judging will be determined by a Best of Show panel based on a second judging of the top winners.

Bottles will not be returned to entrants.

-----------------------------------------

Cette compétition est sanctionnée par AHA et ouverte à tout brasseur amateur âgé de 18 ans ou plus. Toutes les inscriptions envoyées par la poste doivent être reçues aux points de chute avant la date limite maximale - veuillez prévoir un délai d'expédition. Toutes les inscriptions seront récupérées le jour de la date limite de dépôt.

Toutes les inscriptions doivent être des produits artisanaux, contenant des ingrédients disponibles pour le grand public, et fabriquées à l'aide d'un équipement privé par des brasseurs amateurs (c'est-à-dire qu'il ne faut pas utiliser des installations ou des fournitures commerciales) Les organisateurs du concours ne sont pas responsables des inscriptions mal classées, des inscriptions envoyées par la poste qui ne sont pas reçues avant la date limite ou des inscriptions endommagées durant le transport.

Les organisateurs du concours se réservent le droit de combiner les styles pour les séances d’évaluation et de restructurer les prix si nécessaire en fonction de la quantité et de la qualité des inscriptions.

Le but premier l’événement est que chaque inscription soit évaluée par un juge qualifié BJCP. Les juges évalueront et noteront chaque inscription. La moyenne des scores permettra de classer chaque inscription dans sa catégorie. Chaque regroupement d’inscriptions sera évalué par au moins un juge BJCP. Les brasseurs ne sont pas limités à une entrée dans chaque catégorie mais ne peuvent s'inscrire qu'une seule fois dans chaque sous-catégorie. Le comité du concours se réserve le droit de combiner les catégories de style général en fonction du nombre d'inscriptions. Tous les efforts possibles seront faits pour combiner des styles similaires. Tous les brassins dans les catégories combinées seront jugés selon le style dans lequel ils ont été initialement inscrits. L’inscription

Best of Show sera déterminée par un panel de juges lors d’une deuxième ronde d’évaluation des inscriptions gagnantes de chaque catégorie.

Les bouteilles ne seront pas retournées aux participants.

Entry Acceptance Rules

Number of Bottles Required Per Entry: 2

Each entry will consist of 2 capped or corked bottles that are void of all identifying information, including labels and embossing. Printed caps are allowed, but must be blacked out completely.

12 oz brown glass bottles are preferred; however, green and clear glass will be accepted. Swing top bottles will likewise be accepted.

Bottles will not be returned to contest entrants.

All requisite paperwork must be submitted with each entry and can be printed directly from this website. Entry paperwork should be attached to bottles by the method specified on the bottle label. (No tape, please!) Be meticulous about noting any special ingredients that must be specified. Failure to note such ingredients may impact the judges' scoring of your entry.

-----------------------------------

Chaque entrée devra consister en 2 bouteilles bouchonnées ou capsulées qui ne portent aucune information d'identification, y compris les étiquettes et les gravures. Les capsules imprimées sont autorisées, mais doivent être complètement noircies.

Les bouteilles en verre brun de 341 ml sont préférées ; cependant, les bouteilles en verre vert et clair seront acceptées également. Les bouteilles à bouchon mécanique seront également acceptées (style "Grolsh").

Les bouteilles ne seront pas retournées aux participants du concours.

Tous les documents requis doivent être soumis avec chaque entrée et peuvent être imprimés directement depuis ce site web. Les étiquettes d'entrée doivent être attachées aux bouteilles selon la méthode spécifiée sur l'étiquette de la bouteille. (Pas de ruban adhésif, s'il vous plaît !) Soyez méticuleux en notant tout ingrédient spécial qui doit être spécifié. Le fait de ne pas noter ces ingrédients peut influencer (négativement) la notation de votre entrée par les juges.

 

Competition Official

You can send an email to any of the following individuals via Contact.

  • Michael Brown — Competition Coordinator